нещо испуква отпред на лявата гума като спра екстремно или тръгна рязко. не винаги ама ме съмнява. преди няколко месеца сваляха полуоската да ми сменат маншон. може ли да не е стегнат някаф болт или нещо такова?
Известие
Collapse
No announcement yet.
чува се пукане
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Да използвам темата на колегата... че и аз имам нещо подобно...
От около 2-3 месеца имам подобно пукане и аз, но само при спиране... всякакво спиране, не само екстремно. Достатъчно е да измина повече от 400-500 метра без да пипам спирачката и после като натисна се чува едно изпукване. Но примерно ако съм натискал скоро спирачката и пак я натисната няма такова пукане. Първо започна да се чува от към дясната страна... сега веднъж на 20-30 спирания ми се чува паралелно пукване и от към лявата страна.
Мислех дали не е шарнир... но пък нямам тропане в предницата като от разбит шарнир...
Интересното е, че преди да се появи това пукане ми сменяха биаледките... дали пък нещо се е наместило и трябва да се притегне... Или пък някъде по спирачните апарати някоя шпилка да мърда... не знам. Все се каня да сваля предните гуми и да поогледам апарати, тампони... ама не ми остава време...156 1.8 TS '98 144hp
-
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеГорни носачи?156 1.8 TS '98 144hp
Comment
-
Долните носачи не скърцат и не тропат да ги ева. Моите бяха тоталка. Само малкия тампон беше здрав. Шернир, среден и задния големия бяха просто все едно ги няма. И двата долни ми бяха тотално разбити, но хлопане, пукане и скърцане не се чуваше от тях. Смених ги и само дето стана по стабилна и успях да регулирам предницата вече както трябва. Скърцането при спирането и аз го имам и мисля, че ми е от горните носачи просто защото само те останах да сменя.
Ама зависи за какво скърцане става въпрос. При мен най много скърца когато съм спрял на баир и отпусна леко спирачките да тръгне колата на зад. И тогава скърца страшно. Не знам при теб така ли е или не.
Въпреки всичко не съм сигурен дали в носачите ми е проблема, но така и така ще ги сменям то ще си проличи.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Да, вероятно са горни носачи. И при мен имаше такова пукане при спиране. Не винаги, понякога само при по-рязко спиране, друг път и при по-плавно. Смених носачите и от около месец вече няма пукане.Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
ALFA- Always Looking For Assistance
Comment
-
долните носачи кат зех колата бяха тотално разбити и прайха проблем при тръгване ( тресеше цялата предница). ся са ми нови. явно е горни носачи. ши го вида скоро и ще пиша как съм го управил. между другото един уважаван майстор в асовград каза че е било от рейката. имало малко луфт и почнала да заминава. повече никога няма да питам никой по асеновград за мойта кола
Comment
-
-
При мен има луфт като чукна волната рязко на ляво когато колата е на място. Не знам това от рейката ли е или накрайник.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Виж си горните носачи първо. Те скърцат и пукат така.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Аз залагам на амортесьорите. На 155-цата имаше такова гадно пукане и какво ли не смених - носачи, тампони. Дойде време да сменя амортесьорите и вече никакво пукане.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеДолните носачи не скърцат и не тропат да ги ева. Моите бяха тоталка. Само малкия тампон беше здрав. Шернир, среден и задния големия бяха просто все едно ги няма. И двата долни ми бяха тотално разбити, но хлопане, пукане и скърцане не се чуваше от тях.
Comment
Comment